TJ Sokol SG Plzeň - Petřín

Klára Lokajíčková zlatá a Anna Suráková stříbrná PDF Tisk
Pondělí, 02 Březen 2015 06:48

Naše závodnice slaví největší úspěchy své kariéry. Při Halovém MČR byly naše barvy vidět.

Na přelomu února a března se v Jablonci uskutečnilo Halové MČR žactva. Naše čtyřčlenná výprava dosáhla skvělých výsledků.

Úplně všechny i sebe překvapila Klárka Lokajíčková, bronzová z vícebojů se dostala sítem výkonů pouze na vrh koulí a 60m př. Na sobotních překážkách nezaznamenala výraznější úspěch, a tak se její pozornost upírala k vrhu. Zde sdílela tabulkově čtvrté místo. V závodě bylo vše jinak! Klárka za to vzala hned v první vrhu. Výkon 11,47m byl jejím novým osobákem. Ostatní závodnice evidentně zaskočené nedokázaly na tento výkon v první ani v dalších sériích odpovědět, a tak z toho byla senzační zlatá medaile.

Těžší cestu k medaili měla Anička Suráková. Trenérka Prokopová s Aničkou se do poslední chvíle rozhodovali, zda poběží 300m, 800m či obě disciplíny. Nakonec zvolili pouze kratší disciplínu a neudělali vůbec špatně. 

Anička si v sobotních rozbězích na 300m zajistila druhým časem 42,09s finále. Ze čtvrté dráhy potom bojovala o medaile. Nakonec nestačila pouze na jednu soupeřku a vybojovala finálovým časem 41,95s stříbro.!

V individuálních disciplínách se ještě představili:

Linda Suchá - devátá v dálce - 494cm a na 300m desátá 43,54s

Denisa Šantínová - devátá na 1500m - 5:14,92

Naše čtveřice reprezentantek se představila ještě ve štafetě na 4x300m. Dívky vyhrály svůj třetí rozběh, ale více jak na šesté místo to nestačilo.

Mohlo být asi ještě lépe, ale na poslední chvíli bohužel vypadla kvůli zdravotní problémům další sprinterská naděje Sára Čelišová.

Kompletní výsledkový servis z Jablonce ZDE

Fotogalerie se připravuje...

 

Vyhledávání

Navštivte fotogalerii

Banner

Náš sponzor

Banner
Banner