TJ Sokol SG Plzeň - Petřín

Naši atleti naMČR dorostu a juniorů
Pátek, 12 Březen 2010 08:51

Pražská hala Otakara Jandery byla ve dnech 20. a 21. 2. 2010 svědkem atletických klání o mistrovské tituly a medaile v kategoriích dorostu a juniorů. Po splnění přísných účastnických kritérií a se snahou „přetavit“ svůj talent a dlouhodobé tréninkové úsilí v co nejlepší výsledek odjížděla do Prahy také skupina jedenácti atletů našeho klubu.
Nejblyštivěji se představila dorostenka Anna Štvánová, která v nedělním napínavém závodě trojskokanek svým posledním pokusem získala titul Mistryně České republiky a to v novém osobním rekordu 11,34 m. Navázala tím na loňský úspěch své tréninkové partnerky, dnes již naší absolventky, Katky Huclové. Anička se představila také o den dříve soutěži dálkařek, kde si devátým místem vybrala smolnou chvilku a těsně nepostoupila do finálové osmičky.
Výborně se představil na tratích 60 a 200 metrů sprintér Jan Maštera. V sobotu si vylepšil osobní rekord na šedesátce juniorů (7,04 s) a obsadil 4. místo. Stejného umístění dosáhl i o den později ve finále dvoustovky a potvrdil, že patří do naší nejužší sprintérské špičky.
Krásné umístění s trochou smolné bramborové příchuti přidala také štafeta juniorek 4x 200 m ve složení Adéla Černá, Olga Nováčková, Anna Štvánová a Katka Petrušová.
Slušného výsledku mezi juniory se dočkal po loňské slabší sezóně Dan Horák, jenž si v soutěži dálkařů doplachtil v osobním rekordu 649 cm pro 7. místo.
Další naši závodníci sice ukončili své snažení v síti rozběhů, mnohdy však s výkony na hranici osobních rekordů: Olga Nováčková (60 m.př. juniorek - 9,81 s, OR), Adéla Černá (60 m dorostenek - 8,19 s), Katka Petrušová (400 m juniorek - 62,84 s, OR), štafeta 4x 200 m dorostenců (Matouš Merxbauer, Jan Hyťha, Michal Bulín, Štěpán Fau).
Po vypjatých bojích v halové sezóně teď čeká atlety „odpočinek“ na lyžařském soustředění a pak již naplno do přípravy na letní část sezóny 2010!

Lukáš Lintimer, trenér atletiky

 

Vyhledávání

Navštivte fotogalerii

Banner

Náš sponzor

Banner
Banner