TJ Sokol SG Plzeň - Petřín

Události 1. části léta 2021 PDF Tisk Email
  
Pondělí, 30 Srpen 2021 00:00

Máme tu poslední dny letošního léta a tak se pojďme společně podívat, jaké všechny akce proběhly za účasti našich atletů a atletek:

1) Do našeho oddílu jsme pořídili nové vybavení do místnosti regenerace (např. masážní lehátko, chladící box a další) a v dámských i pánských sprchách je nyní možnost využít sud na chlazení nohou po náročných běžeckých úsecích. Na své si přijdou i vrhači - pyšníme se nyní novou diskařskou klecí certifikace WA. Fotografie nového vybavení na naší FB stránce. A další změny a novinky jsou již na cestě...

2) Po delší závodní pauze jsme léto přivítali akcí Atleti spolu, kterou jsme na našem stadionu zorganizovali 2. června - probíhala stejně jako loňský rok po celé ČR. Trenérka Hana Špuláková připravila pro naše přípravky a mladší žactvo trojboj v podobě hodu, skoku a běžeckého sprintu. Mezitím na Stadionu města Plzně dokázali naši rozhodčí pod vedením garantky našich rozhodčích Mgr. Erny Linhartové skvěle zorganizovat Mítink ČAS pro naše reprezentanty. Výkony našich nejmladších můžete shlédnout na přiloženém odkaze:

výsledky zde: https://online.atletika.cz/kalendar/

3) Mladší žactvo mělo své 2. kolo družstev sk. B 9. června v Nýřanech. Družstva ml. žáků (158b) i ml. žákyň A (143,5b) v tomto kole zvítězily. Družstvo ml. žákyň B braly 7. pozici (9b). Nejlépe bodujícími žáky jsou: Ondřej Brand, Leonard Mastný a Ondřej Novák. Žákyněmi pak: Nela Čížková, Kateřina Nováková a Monika Šetlíková. (B = Eliška Hovorková, Nikol Šedivcová a Barbora Šatrová.

výsledky zde:https://online.atletika.cz/vysledky/48907/0/2/

4) 12. 6. proběhlo v Praze na slávistickém Edenu 1. kolo družstev I. ligy sk. A, kde se naše ženy umístily na skvělém 3. místě se 128,5b a zajistily si tak skvělý vstup do soutěže. Mezi nejlépe bodujícími 1. kola jsou: Klára Sobotková, Kateřina Čermáková, Anna Rychlíková a Lucie Zavadilová.

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/47314/0/2

5) Ve stejný den 12. 6. proběhlo v Sušici 2. kolo družstev dospělých, kde se muži umístily na vynikajícím 2. místě ziskem 177b a ženy braly 6. pozici 66b. Nejlépe bodovali: Kryštof Baxa, Tomáš Mrázek a Jan Kinkor. Nejlépe bodovaly: Marina Nedělová, Kristýna Králová a Simona Nosková.

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/49190/0/2

6) 2. kolo družstev st. žactva proběhlo 17. 6. na skvrňanském stadionu v Plzni. Žáci zde brali skvělé 2. místo za 68b, žákyně se umístily na 5. pozici za 54b. Nejlépe mezi žáky bodovali: Tomáš Zeman, Vojtěch Kasl a Šimon Schneider. Mezi žákyněmi: Kateřina Čermáková, Adéla Matoušková a Kateřina Pechová.

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/50280/0/2

7) Na MČR juniorů a dorostu 19. - 20. 6. v Kladně, tzv. Gigantu, jsme měli také své zastoupení a dokonce se několika našim juniorkám podařilo vybojovat cenné kovy. Na 200m sprintu Klára Sobotková brala stříbro nejlepším výkonem sezony 24,86s. Na hladké čtvrtce (400m) se na stupních vítězů blýskly hned dvě závodnice z Petřína: stříbrná Lucie Zavadilová nejlepším osobním výkonem na této trati = 54,72s a bronzová Anežka Voříšková časem 56,31s. Měli jsme ale i více finálových umístění a skvělých výsledků, které najdete v přiložených výsledcích:

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/46899/0/2

8) Ml. žáci a žákyně závodili na svém 3. kole družstev sk. B 23. 6. ve Stříbře. Skvělý vítězný závod předvedly opět obě družstva (žcm. = 198b, žkm. A = 140b a B = 7. za 7b). Nejvíce bodů udělali: Leonard Mastný, Adam Novák a Jakub Dobeš. U holek: Nela Čížková, Agáta Kabourková a Kateřina Nováková. (B = Eliška Hovorková a Nikol Šedivcová).

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/50039/0/2

9) MPK+KK žactva proběhlo 26. června již tradičně ve Stříbře za výrazného přispění našich rozhodčích. Atleti a atletky oblečení do petřínských barev podávali skvělé výkony a podařilo se nám vybojovat několik medailových umístění. Ve sprintu na 300m bral bronz Vojtěch Kasl osobním výkonem 39,87s. Chlapecká štafeta Novák/Schneider/Kasl/Zeman v nejkratší štafetě 4x60m si doběhli pro zlato za 31,03s. Ve výšce Tomáš Zeman výkonem 1,65m, což je jeho osobní rekord, získal stříbrnou medaili. Ve stejné disciplíně brala ml. žákyně Nela Čížková také stříbro dalším osobním výkonem 1,42m. Tomáš Zeman zabojoval ještě jednou, tentokrát v dálce, kde stříbro si na krk pověsil za výkon 5,57m. Kateřina Čermáková uspěla a stříbro brala za stejnou disciplínu výkonem 5,59m. A na závěr jedno individuální zlaté umístění: Adam Novák ve vrhu koulí ml. žáků - osobák 11,50m. Mnohem víc dalších skvělých výsledků v přiloženém odkazu:

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/50040/0/2

10) Začátkem nového měsíce 3. 7. se uskutečnilo 2. kolo I. ligy družstev sk. A opět v Praze na Edenu. Ženy tentokrát obsadily 5. příčku za 110,5b. Nejlépe bodujícími jsou: Lucie Zavadilová, Anna Rychlíková a Iva Rauchová.

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/47315/0/2

11) 3. 7. se také uskutečnilo 3. kolo družstev dospělých v Nýřanech. Muži toto kolo vyhráli a ženy se zlepšily na 4. místo. Nejvíce bodů družstvu vybojovali: Kryštof Baxa, Albert Weber a Tomáš Mrázek. Za ženy pak: Eliška Krampolová, Kristýna Čechová a Klára Korandová.

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/50478/0/2

12) Junioři a dorost měli své 2. kolo družstev 10. 7. na stadionu v Písku. Junioři se umístili za 25b 6., dorostenci s 81b na 4. místě a dorostenky ziskem 148b braly 3. příčku. Nejlépe družstvům pomohli = mezi juniory: Martin Vostatek a Bartoloměj Rudas. Mezi dorostenci: Kryštof Baxa, Jan Kinkor a Marek Ruttner. Mezi dorostenkami pak: Adéla Husáková, Nela Procházková a Eliška Dobešová.

výsledky zde: https://online.atletika.cz/vysledky/50307/0/2

13) A červencový příměstský tábor pro přípravky a mladší žactvo se uskutečnil v Plzni 19. - 23. 7. pod vedením trenérky Mgr. Karolíny Drápelové a trenéra Aleše Sutnara. Malí atleti si kromě nových atletických dovedností osvojili nadpřirozené vlastnosti a schopnosti, jelikož tématem byli SUPERHRDINOVÉ.

Bude následovat 2. - srpnová část léta.

 

Vyhledávání

Navštivte fotogalerii

Banner

Náš sponzor

Banner
Banner