TJ Sokol SG Plzeň - Petřín

Zprávy ze druhé části léta PDF Tisk Email
  
Neděle, 23 Srpen 2020 00:00

Léto je téměř u konce a tak vás seznámíme s tím, co se v srpnových dnech událo v našem atletickém oddílu:

Ještě než vypukla bitva o medaile v rámci MČR na začátku srpna u nás v Plzni na Skvrňanech, vyrazili petřínští atleti 8. 8. na již tradiční týdenní letní soustředění na Šumavu do Stach - do penzionu U dvou Rysů nedaleko sjezdovky Zadov. Tréninky juniorů, dorostu, staršího a mladšího žactva nebo také některých přípravkářů zde probíhaly pod vedením trenérů: Mgr. Karolíny Prokopové, Mgr. Jana Krause, Mgr. Lukáše Lintimera a Aleše Sutnara. Jako každý rok je soustředění spjato s určitým tématem, které je stěžejní pro průběh celotáborových her. Letos bylo zvoleno téma: RETRO a tak mladí atleti kromě nabrání vytrvalosti, zlepšení své rychlosti a síly poznali např. zásady jisker, pionýrů či svazáků, vyzkoušeli si převod uprchlíků přes státní hranice do okolních států, seznámili se se hrami a hračkami svých rodičů nebo vyzkoušeli atmosféru dovolené v nedaleké ''jugošce." Vrcholem bylo secvičení krátké sestavy na improvizovanou spartakiádu všemi členy soustřeďka. Účastníci tak z dalšího velice povedeného ročníku odjížděli nabiti plno novými zkušenosti i chutí do dalších tréninků a závodů.

Hned v neděli 16. 8. po letním soustředění proběhl další závod běžeckého poháru s vloženými závody, tentokrát v Domažlicích již 55. ročník Chodské 1500. Závodníci mohli absolvovat tradiční běhy na dráze na 300m - 1500m nebo také krátké sprinty či skok vysoký. Nejlépe se za náš oddíl vedlo Těmto atletům a atletkám:

1. místo

Žcm Tomáš Kraus = 800m / 2:24,33 min.

EleH Leonard Mastný = 600m / 1:55,35 min.

Dky Eliška Vébrová = 100m / 13,01s

Žci Jakub Daněk = 60m / 7,54s

2. místo

Žky Nela Procházková = 800m / 2:29,15 min.

Dci Martin Vostatek = 100m / 11,84s

Ž Anna Šobrová = skok vysoký / 1,64m

3. místo

Ž Klára Sobotková = 300m / 40,06s

Dci Jan Drmela = 100m / 12,01s

Žci Martin Houdek = 60m / 7,75s

Všem vytrvalcům i dalším našim atletům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu!

kompletní výsledky Chodské 1500: https://online.atletika.cz/vysledky/44966/0/2

Další akcí oddílu TJ Sokol SG Plzeň - Petřín byl 2. příměstský tábor našich nejmladších pod vedením trenérů Aleše Sutnara, Lucie Šrámové a Denisy Tyrové. Nejmladší atleti se v dávném Starověku vydali bojovat proti mocným Titánům, zdolat všechny jejich nástrahy a udržet horu Olymp jakožto cíl jejich dlouhé cesty. Kromě různých táborových her se v dopoledních trénincích sebezdokonalovali také v běhu, skoku do dálky a skoku vysokém, ale zkusili si také všechna vrhačská atletická náčiní. I druhý příměšťák se velice povedl a již teď se těšíme na příští rok a doufáme, že se stejně jako soustředění pro velké stanou i příměstské tábory našich přípravek tradičními.

A včera proběhly rovnou dva závody: 3. kolo I. ligy družstev v Praze na Děkance, kterého se za oddíl zúčastnili petřínské ženy a současně 2. kolo Oblastního Mistrovství družstev dospělých, kterého se účastnilo družstvo žen i mužů a to se konalo na stadionu ve Stříbře. V praze naše ženy obsadily 4. příčku s počtem 116,5b. Nejlépe celkovému bodovému zisku v kole přispěly Tyto atletky: Klára Sobotková, Nikola Vimmerová a Lucie Zavadilová. Ve Stříbře ženy obsadily se 102b 2. místo a muži brali 4. pozici s počtem 100b. Za ženy nejlépe bodovaly: Julie Ženíšková, Kateřina Ivasienková, Michaela Štěrbová a Kristýna Čechová. Za muže pak: Kryštof Baxa, David Žahour a Vojtěch Soukup.

Všem družstvům patří velká gratulace za pěkné bodové zisky a výkony!

kompletní výsledky 3. kola I. ligy družstev: https://online.atletika.cz/vysledky/44627/0/2

výsledky OMD dospělých: https://online.atletika.cz/vysledky/44669/0/2

3. kolo I. ligy soutěže družstev bylo zároveň posledním kolem Této soutěže. Po součtu hlavních i vedlejších bodů obsadilo družstvo petřínských žen pod vedením trenéra Mgr. Ivana Hubáčka krásné 3. místo. Ženy si tak zajistily účast v I. lize i příští rok. Gratulujeme ke skvělému výkonu!

Navíc přinášíme zprávu, že od dalšího týdne již probíhají tréninky všech našich atletických skupin v tradiční časy a dny, které jsou uvedeny v sekci: Tréninkové skupiny.

Sportu zdar! Smile

Aktualizováno ( Neděle, 23 Srpen 2020 10:12 )
 

Vyhledávání

Navštivte fotogalerii

Banner

Náš sponzor

Banner
Banner